2018. Április 27. 2:29

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Pályázatok A kormány egyedi döntéssel támogathatja a megújuló energiát


A kormány egyedi döntéssel támogathatja a megújuló energiát

A kormány egyedi döntéssel támogathatja a megújuló energiát ( Kép: gettyone.com )A megújuló energia beruházásokhoz tíz és ötven százalék közötti vissza nem térítendő támogatást ítélhet oda egyedi döntéssel a kormány – áll a kormány honlapján megjelent rendelettervezetben.

A megújuló energia is kedvezményezett

Az Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön, Dél-Alföldön, és Dél-Dunántúlon ötven, Közép-Dunántúlon negyven, Nyugat-Dunántúlon és és Pest megyében harminc, míg Budapesten tíz százalék vissza nem térítendő támogatást adhat beruházásokhoz a kormány egyedi döntéssel. A kedvezményezett területek közé tartozik a megújuló energiaipar, de például a gyógyszer-, az elektronikai-, a jármű- és gépipar mellett a regionális szolgáltató központok létesítésére vagy bővítésére, és logisztikai beruházásokra is nyerhető támogatás. A kisvállalkozások a felsoroltnál 20 százalékponttal, míg a középvállalkozások 10 százalékponttal magasabb támogatást kaphatnak

Tízmillió eurótól kezdődnek a támogatások

Egyedi beruházási támogatás a Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyiségű, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, európai részvénytársaság, valamint európai szövetkezet részére nyújtható.A támogatandó beruházás értéke legalább 10 millió euró, de turisztikai beruházás esetén 50 millió euró a küszöb. A döntés előkészítése során figyelembe veendő szempontok közé tartozik a beruházás GDP-re gyakorolt hatása, az új munkahelyek száma, és a beruházó tartós magyarországi jelenléte.

Forrás: kormany.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*