2018. Május 21. 5:23

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés A Magma Energy részt kér az izlandi geotermikus energiából


A Magma Energy részt kér az izlandi geotermikus energiából

A Magma Energy részt kér az izlandi geotermikus energiábólA kanadai bázisú Magma Energy július 23-án jelentette be, hogy részesedést szerzett az izlandi HS Orka nevű vezető geotermikus energiatársaságban. Az ország legnagyobb magánkézben lévő energetikai vállalkozása évente 175 megawattnyi geotermikus áram, és 150 megawattnyi geotermikus fűtési kapacitást üzemeltet.

A szerződés részletei szerint mintegy 20 millió dollárért 8,62 százalékos részvénycsomaghoz jutott azonnali fizetéssel a kanadai vállalkozás, és további 2,16 százaléknyi részvényhez juthat további 5 millió, márciusban fizetendő dollár fejében. A szerződés további opcionális lehetőséget is biztosít a befektetőnek, amely szerint 15 millió dollár befektetésével újabb 5 százalékos tulajdonrészhez juthat az izlandi cégben.

A mostani tőkebefektetéssel az 1978-ban elindított 75 megawattos svartsengi és a 2006-ban átadott 100 megawattos reykjaviki geotermikus áramtermelési kapacitást új erőművek építésével 425 megawattnyira szeretné bővíteni a HS Orka vezetése.

– A mostani transzakció azonnal 26 megawattal, az Orka tervezett beruházásainak, valamint a Magma 12 megawattos nevadai erőművének elindulása után pedig további 91 megawattal növeli a Magma geotermikus kapacitását – jelentette ki a zseniális üzletemberként számon tartott Ross Beaty, a Magma vezérigazgatója.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*