2018. Április 21. 13:48

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés Tőkét emelt a PannErgy a Polifin Zrt.-ben


Tőkét emelt a PannErgy a Polifin Zrt.-ben

Tőkét emelt a PannErgy a Polifin Zrt.-benA hazai geotermikus energia piac egyik legjelentősebb a szereplője, a PannErgy 1,675 milliárd forinttal megemelte a PannErgy Polifin Zrt. alaptőkéjét, s ezzel a társaság alaptőkéje 25 millió forintról 1,7 milliárd forintra nőtt – derül ki a PannErgy mai közleményéből.

A tőkeemelés részvények zártkörű forgalomba hozatalával történt: 725 millió forint értékben pénzbeli hozzájárulással, 950 millió forint értékben pedig nem pénzbeli hozzájárulás rendelkezésre bocsátásával.

Az ügylet előzménye, hogy a PannErgy 2009. őszén rendkívüli tájékoztatást adott ki, amely szerint a cég szindikátusi szerződést kötött az ONP Holdings SE-vel (Új társsal és megemelt tőkével tör sikerre a PannErgy). A megállapodás szerint a Polifin Zrt.-ben több fázisban tőkeemelést hajtanak végre, amelynek eredményeként az ONP Holdings SE részesedése 15 százalékra növekedhet a Polifinben.

A mostani tőkeemeléssel teljesültek az ONP Holdings SE PannErgy Polifin Zrt.-ben történő első, 1,08 milliárd forintos, várhatóan még januárban megvalósuló tőkeemelésének lényegi feltételei.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*