2018. Április 22. 12:42

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Pályázatok Új, energiatakarékos izzócsere program


Új, energiatakarékos izzócsere program

Új, energiatakarékos izzócsere programÚj, 450 millió forintos izzócsere programot indított a zöld tárca a klímavédelmi csomag következő elemeként.

A kibocsátási kvótabevételekből finanszírozza a Klímabarát Otthon és Klímabarát Háztartás programok után a napokban meghirdetett új izzócsere programot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM).

A most indított programban az időseket, a nagycsaládosokat és a fogyatékkal élőket támogató alapítványok és egyesületek pályázhatnak. A rászorulóknak családonként 40 ezer, saját használatra pedig 20 ezer forintnyi támogatás igényelhető, s egy intézmény legfeljebb 10 millió forint értékben nyújthat be pályázatot. A támogatás feltétele, hogy a cserére szánt hagyományos izzókat össze kell gyűjteni és le kell adni a pályázóknak.

A tavaly zajlott, 230 millió forint keretösszegű első izzócsere program során a nagycsaládosok 121 ezer, az idősek 83 ezer, a fogyatékkal élők 12 ezer, az óvodák pedig 8 ezer energiatakarékos izzóhoz jutottak (ujenergiak.hu 2009. februar. 24.).

A szervezők előzetes várakozása szerint a mostani program során 430 ezer izzót cserélnek majd le, amivel évi 1,5 milliárd forintos megtakarítás érhető el.
A pályázat elérhető INNEN.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*