2018. Április 22. 12:40

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Pályázatok Megjelent a „Megújuló energia alapú térségfejlesztés” című pályázat


Megjelent a „Megújuló energia alapú térségfejlesztés” című pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiírta a „Megújuló energia alapú térségfejlesztés” című pályázatot, amelyben a megújuló energia felhasználásán alapuló térségfejlesztési programokat támogatják. A pályázat célja az alacsony hazai megújuló energiatermelés térnyerésének elősegítése.

Az uniós és hazai célokkal egybeeső olyan fejlesztések elterjedését szeretné a kiíró elősegíteni, amelyek megújuló energia felhasználásával munkahelyeket teremtenek, növelik a térségi jövedelemszintet, segítenek megoldani valamely helyi környezetvédelmi problémát vagy erősítik a helyi közösségeket.

A pályázati célra 6 milliárd forint áll rendelkezésre, s a 33 leghátrányosabb térség fejlesztései előnyt élveznek a bírálat során. A pályázaton vállalkozások, költségvetési szervek és non-profit szervezetek egyaránt indulhatnak.

A pályázati pénzből bármely megújuló energiaforrás felhasználásával épített hő- és villamosenergia-termelés, valamint kapcsolt erőművi fejlesztés is támogatható azzal a korlátozással, hogy szilárd biomasszából csak akkor, ha kapcsolt energiatermelés zajlik, legfeljebb 20 megawatt teljesítményig, s fosszilis energia csak a támasztótüzeléshez használható föl.

Az elnyerhető támogatás mértéke vállalkozásoknál legfeljebb a teljes beruházási érték 30-50 százaléka, költségvetési szerveknél 80-85 százalék.

Kapcsolódó dokumentumok:

KEOP - 2009 - 4.3.0 és KEOP-2009-7.4.3.0 - megújuló energia alapú térségfejlesztésHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*