2018. Január 24. 8:36

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Üzlet Az Avera beszáll a napenergia üzletbe


Az Avera beszáll a napenergia üzletbe

Az Avera beszáll a napenergia üzletbeA francia cégóriás tegnap bejelentette, hogy felvásárolta az USA egyik jelentős napenergia vállalkozását, az Ausra-t.

A szolár-termál (Concentrated Solar Power – CSP) – azaz napenergiával gőzt termelő, majd azzal elektromos áramot generáló – technológiát alkalmazó Ausra akvizíciója csak az első lépése a francia cégnek, hiszen tegnap nyilvánosságra hozott nyilatkozatuk szerint 2012-re az iparág vezető hatalmává szeretnének válni.

Az atomenergia iparból ismert Avera cégfelvásárlástól azt reméli, hogy annak fejlett technológiáját a saját üzleti rendszerén keresztül igen jól tudja majd értékesíteni. Fő célpontjaik a nagy közszolgáltatók és ipari vállalatok, valamint az áramtermelő cégek. Az ambiciózus terveket alátámasztani látszik, hogy a várakozások szerint a szolár-termál technológia az elkövetkező évtizedben átlagosan évi 20 százalékkal növekszik, és 2020-ra az installált kapacitás eléri a 20 gigawatt.

Az akvizíció várhatóan néhány hónapon belül fejeződik be, amikor az illetékes hatóságok jóváhagyják az üzletet.Hozzászólások (1)
napelemgyár épitéséhez befektetöt keresünk
1 2010. december 16. csütörtök, 15:57
Noszlopy Dezső
Mi szeretnémk épiteni egy napelemgyárat Magyarországon,mihez minden szükséges dokumentácionk meg van,a telephely,engedéjek,egy 40M-os elfogadott hitelünk,és mégsem tudjuk megvalosittani,mert elfogyott a pénzünk,hogy befejezhessük, azt mit elkeztünk! Közel 50M-o forintunkba van eddig ez a project,és a cél elött megállt minden,mi a sikerhez vezet! Ez Magyarország,ez az a hely ahol nem lehet érvényesülni,mert nincs megfelelö befektető,mert minden ,nagynak nevezett üzletember,csak a kifogásokat,és nem a megoldást keresi! Pedig ez az üzlet a jövöröl szol,15ember jövöjéröl! A cég Japán gépsorral,Német technologiával dolgozna,5+5éves felvásárloi piaccal rendelkezik! Az éves netto árbevétele 12,3M euro! Kérem aki ezt olvassa,és lát fantáziát, a jövö vivmányában itt Magyarországon segitsen,hogy megvalosithassuk az életünk legnagyobb lehetzőségét! 200M-o forintra lenne szükségünk,tulajdonjog ellenében!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*