2018. Május 21. 5:01

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás


Klímaváltozás

A bőrünkön érezzük a klímaváltozást. Mindenkinek van teendője!

Read moreA klímaváltozás – tény. Ma már a hétköznapjainkban is érzékeljük, és egyre kevesebben vannak, akik ezt a tényt kétségbe vonnák.

Bővebben...

Keményebb lehet a tél – vagy mégsem

Read moreAz északi-sarki jégmezők olvadása miatt keményebbek lettek a telek Európa és Ázsia egyes régióiban.

Bővebben...

A hűvösebb nyár sem használt az arktiszi jégnek

Read moreIdén is a sokévi átlag alá zsugorodott a jég kiterjedése az Északi-sarkvidéken. Az olvadás ugyan nem döntött rekordokat, de a jég sérülékenyebb, mint korábban.

Bővebben...

Meglepő fordulat: a klímaváltozás hasznos

Read moreA globális felmelegedés elkerülése érdekében hozott intézkedések szemben az általánosan elfogadott feltételezéssel nem fékeznék, hanem serkentenék a gazdaági

Bővebben...

Áder János: Szócséplés volt az eddigi klímacsúcsokon

Read moreVilágszerte rég nem látott egységbe tömörítette a kedden kezdődő New York-i klímacsúcs a globális felmelegedés elleni küzdelmet sürgetőket.

Bővebben...

Nem lesz elég a klímaváltozás elleni megaszerződés

Read moreEgyre nagyobb az egyetértés a klímakutatók között abban, hogy nem lesz maradéktalanul sikeres a globális klímaváltozás hatásait fékező 2015-ös párizsi egyezmény.

Bővebben...

Klímaerdő-telepítés a nemzeti parkban

Read moreElültette az első hektár erdőt a Duna-Dráva Nemzeti Parkban az ALD Automotive a WWF Magyarországgal együttműködve, a tavaly decemberben útjára indított Klímaerdő-telepítési Program részeként.

Bővebben...

Zöldenergiát használ a Szentkirályi

Read moreA magyar ásványvízgyártók közül elsőként, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. az üzem teljes működéséhez zöldenergiát használ fel termékei gyártása során az Magyar Villamos Művekkel kötött szerződés értelmében.

Bővebben...

Magyar javaslat: biogázzal a klímaváltozásért

Read moreBiogáz és biomassza termelésével segíthetik elő a klímavédelmi célkitűzések megvalósulását a gazdák – írja a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséről szóló európa parlamenti határozatáról szóló közleményében Glattfelder Béla, a szervezet néppárti képviselője.

Bővebben...

Károly Herceg, a biokertész – a fenntartható Highgrove-i biogazdaság

Read moreAnno a 80-as években, amikor a walesi herceg biokertészettel kezdett el foglalkozni, hamar a bulvárlapok címoldalára került, és egyfajta naiv idealista, ugyanakkor merev angol arisztokratának beállítva, rögvest vicc tárgyává vált.

Bővebben...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*