2018. Április 22. 12:46

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás A klímaváltozásnak köszönhető, hogy kiszáradóban a vietnami Vörös-folyó?


A klímaváltozásnak köszönhető, hogy kiszáradóban a vietnami Vörös-folyó?

A klímaváltozásnak köszönhető, hogy kiszáradóban a vietnami Vörös-folyó?A vietnami fővárost, Hanoit kettéosztó Vörös-folyó szintje kedd reggel mindössze 66 cm volt, ami a száz éve mért legalacsonyabb érték. Ez a tény egybevág az ENSZ azon vélekedésével, hogy Vietnamot különösen érzékenyen érintik a klímaváltozás hatásai.

– A kedd reggel mért, alig 66 cm-es folyóállás messze a legalacsonyabb érték, amit az elmúlt több mint száz évben tapasztaltunk – jelentette ki a The Independent kérdésére Le Thanh Hai, a Nemzeti Víz- és Meteorológiai Előrejelző Központ igazgatóhelyettese. – Egyelőre még nincs bizonyíték arra, hogy a jelenség a klímaváltozás egyenes következménye, de kapcsolat mindenesetre van közöttük.

A szakember véleménye szerint a különösen alacsony vízállás kialakulásában szerepet játszhatott a rövid esős évszak csakúgy, mint az El Nino jelenség miatti fölmelegedés, valamint a Kína déli és Vietnam északi részén történt vízügyi beavatkozások sora. Az ország számos folyóját érintő szárazság Hai szerint egészen március-áprilisig eltarthat.

Forrás: The IndependentHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*