2018. Április 21. 7:49

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás II. Magyarországi Klímacsúcs


II. Magyarországi Klímacsúcs

II. Magyarországi KlímacsúcsFebruár 19-én a Klíma Klub megrendezi a II. Magyarországi Klímacsúcsot, amelyen a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés legfontosabb kérdéseit vitatják meg a téma szakértői.

Éppen egy évvel ezelőtt alakult meg a Klíma Klub, s lett azonnal jól ismert az I. Magyarországi Klímacsúcs megszervezésével. A tavalyi sikeren fölbuzdulva – amely a téma komolyságán túl a nagy médiaérdeklődésnek is köszönhető – a rendezvény szervezői idén is összehívják a politika és a szakma képviselőit, hogy a Koppenhágai Klímacsúcs mintájára kicseréljék gondolataikat a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés aktuális kérdéseiről.

A február 19-én tartandó egész napos rendezvényen számos jól ismert politikus, elméleti és gyakorlati szakember, az energetika, illetve az éghajlatkutatás számos szakértője vesz részt. A reggel 9-kor kezdődő plenáris ülést követően három szekcióban folytatódnak a megbeszélések: Éghajlatváltozás és a gazdaság; Éghajlatváltozás és tudomány, nevelés; Éghajlatváltozás és alkalmazkodás.

Az esemény levezető elnöke az a Faragó Tibor lesz, aki a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezet-és klímapolitikai szakállamtitkáraként a Koppenhágai Klímacsúcson is részt vett, a megnyitóbeszédet pedig Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tiszteletbeli elnöke mondja. De előadást tart a Fodor Gábor és Bencsik János országgyűlési képviselő is, illetve az „Éghajlatváltozás és tudomány, nevelés” szekció munkájában részt vesz az a Zágoni Miklós fizikus, aki vitatja az ember tevékenységének hatását a szén-dioxid koncentráció növekedésében.

Ugyanebben a szekcióban dolgozik majd Hetesi Zsolt fizikus, aki az „Utolsó kísérlet” című kiadvány társszerzőjeként azt állítja, hamarosan bekövetkezik az olajcsúcs, vagyis az az időpont, amikortól egyre kevesebb kőolajat tudnak felszínre hozni, s ez jelentős problémákat jelent majd az energiafaló társadalom számára.

Az idei esemény újdonsága, hogy a világhálón élő közvetítés keretében bárki követheti a nap eseményeit, s a legfontosabb gondolatok a Twitterre is azonnal fölkerülnek.

Akit érdekelnek az éghajlatváltozással kapcsolatos legújabb fejlemények, illetve a fenntartható fejlődésről szóló magyar elképzelések, az feltétlenül nézze élőben a konferenciát. Aki pedig ezt nem teheti, az látogassa meg honlapunkat, mert az ujenergiak.hu is részt vesz a konferencián, s első kézből származó információkat közlünk az eseményről.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*