2018. Május 20. 18:01

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás A Cisco a legzöldebb informatikai nagyvállalat


A Cisco a legzöldebb informatikai nagyvállalat

A Cisco a legzöldebb informatikai nagyvállalatÉghajlatvédelmi és intelligens hálózati beruházásainak köszönhetően a Ciscót választotta az év legzöldebb IT vállalatának a Greenpeace.

Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésével mérsékelte ökológiai lábnyomát, környezetbarát fejlesztéseivel, illetve a környezettudatos terjeszkedés politikájával vívta ki magának az elismerést a multinacionális vállalat.

A Greenpeace szakembereinek megállapítása szerint az IT vállalatok egy része tudatosan törekszik a környezetvédelmi szempontok érvényesítésére, de vannak, amelyek számára csak kirakatpolitika a zöld fejlesztés.

A vállalatok besorolásánál különös hangsúlyt fektettek a szén-dioxid kibocsátás csökkenésére, illetve vizsgálták társadalmi szerepvállalásukat, különösen tekintettel a megújuló energia elterjedésében.
A Cisco jelentős fejlődésről tett tanúbizonyságot, hiszen tavaly óta megduplázta pontszámait, s 62 pontjával fölényesen utasította maga mögé az 53 pontos Ericssont. Ez utóbbi cég értékelésénél a Greenpeace az intelligens hálózat fejlesztéseket emelte ki.

A dobogó harmadik helyén végzett IBM 42 ponttal, a hatodik és hetedik helyezett Google és Microsoftnál a propaganda mellett hiányolják a tényleges lépéseket.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*