2018. Április 22. 22:16

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás Az unió tovább csökkentené a üvegházhatású gázkibocsátást, a gazdasági szereplők ellenzik a tervet


Az unió tovább csökkentené a üvegházhatású gázkibocsátást, a gazdasági szereplők ellenzik a tervet

Az unió tovább csökkentené a üvegházhatású gázkibocsátást, a gazdasági szereplők ellenzik a tervetAlig jelent meg a német, brit és francia környezetvédelmi miniszter állásfoglalása, hogy 20 helyett 30 százalékkal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2020-ig, a gazdasági szereplők máris tiltakoznak.

A német, brit és francia vezető lapokban megjelent csütörtöki állásfoglalásban a környezetvédelmi miniszterek szerint elengedhetetlen az üvegházhatású gázok kibocsátását a tavaly decemberben vállaltnál nagyobb, 30 százalékos mértékben visszafogni, mert egyébként lemarad a kontinens az alacsony kibocsátású befektetőkért vívott harcban.

A 20 százalékos csökkenéssel járó 70 milliárd eurós költség mostanra 48 milliárdra esett vissza, s a miniszterek érvelése szerint az eredeti összegnél alig 11 milliárddal igényelne nagyobb ráfordítást a 30 százalékos csökkentés.

Az elképzelést már korábban is ellenezték a gazdasági miniszterek, illetve a brüsszeli üzleti körök, szerintük ugyanis túlságosan nagy ráfordítást igényelne a terv. Az ipari és kereskedelmi valamint az acélipari szövetség vezetői a csütörtöki bejelentésre másnap reagálva kijelentették, hogy a válság a vállalatokat igencsak megviselte, küzdenek a kilábalásért, s hogy a gazdasági válság miatt még a 20 százalékos csökkenés is komoly terhet jelent számukra.


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*