2018. Április 21. 7:51

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás A zöld gazdaság lehet a kitörési pont


A zöld gazdaság lehet a kitörési pont

A zöld gazdaság lehet a kitörési pontA gazdasági válságból való kilábalás és a fenntartható gazdaság irányába történő elmozdulás alapja egyértelműen a zöld gazdaság – hangsúlyozta Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára a XXI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásában.

Az állami intervenció gyakorlatát össze kell kötni a technológiai innováció iparfejlesztő, illetve keresletélénkítő hatásaival – jelentette ki a helyettes-államtitkár. – Hazánknak két jelentős problémával kell megküzdenie, amelyre gyógyírt jelent a zöldgazdaság megerősítése. Az egyik a régiós szinten is alacsonynak számító foglalkoztatottság, a másik a klímaváltozás okozta kihívások. Magyarországon, nagyjából 200.000 munkahelyet lehetne teremteni néhány év alatt a zöld gazdaság elindításával.

A zöld gazdaság iparágazatai közül a legnagyobb üzleti potenciállal az energiahatékonyság, a vízgazdálkodás, a közlekedés, illetve a megújuló energia ipar rendelkezik. Ezt szem előtt tartva kezdte el kialakítani ki a magyar kormány a hazai zöld gazdaság kiépítését, megerősítését célzó stratégiáját, amelynek középpontjában az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások célzottabb felhasználása és a fenntartható vidékfejlesztés áll.

Forrás: NGMHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*