2018. Április 19. 15:29

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás A megújuló energia és a zöld gazdaság a Széchenyi terv középpontjában


A megújuló energia és a zöld gazdaság a Széchenyi terv középpontjában

A megújuló energia és a zöld gazdaság a Széchenyi terv középpontjábanA megújuló energiával foglalkozó szervezetek, illetve a zöld gazdaság képviselőivel ismertette Olajos Péter helyettes államtitkár az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) kapcsolódó fejezeteit, valamint az ahhoz érkezett javaslatokat csütörtökön.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakembere a rendezvényen elmondta, hogy a Megújuló Magyarország című fejezethez 139 javaslat érkezett, amelyek kapcsolódnak az ÚSZT többi programjához is.
Vaszkó Csaba a WWF szakembere örömét fejezte ki, hogy a tervcsomag két fejezete az energiatakarékosságot, valamint az energiahatékonyságot célozza meg. Arra is fölhívta a figyelmet, hogy a megújuló energiák térnyerése csak úgy segíthető elő, ha kiemelt programokkal támogatják a technológia alkalmazását.

Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke kiemelte: az alternatív energiaforrásokat hatékonyan kihasználó országok példája azt mutatja, hogy a megújuló energia alkalmazása nemcsak környezetkímélő, de a gazdaságot is élénkíti, s jelentős számú munkahelyet is teremt. Így úgy bővülhet jelentősen a vidék foglalkoztatási képessége, s nőhet az ország versenyképessége, hogy egyúttal csökken hazánk energiafüggősége is.

Forrás: NGMHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*