2018. Április 21. 7:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás Az LG csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását


Az LG csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását

Az LG csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátásátAz LG Electronics, a tavalyi 12,9 tonna után idén további 14 millió tonnával tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását – áll a világcég legfrissebb közleményében.

A CO2 kibocsátás jelentős csökkentését zöld technológiák alkalmazása és energiatakarékos termékek fejlesztése teszi lehetővé. Az új előrejelzéssel az LG közelebb került nagyszabású tervéhez, miszerint 200 millió tonnával mérsékli káros anyag kibocsátását 2009 és 2011 között.

Az LG „Zöld 2020” programjának részeként – mely a fenntartható és környezetkímélő növekedést szolgálja – tovább csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. A csökkentést az optimalizált gyártási folyamatoknak és logisztikai megoldásainak valamint energiatakarékos termékeinek köszönhetően érheti el.

A terv lényege, hogy az energiagazdálkodás révén csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a létesítményekben, valamint a gyártási-, és egyéb munkafolyamatok során. Az infrastruktúra hatékonyabb működtetésével – mint például új párásítók használatával, a régi vízmelegítő rendszerek és légkondicionálók cseréjével és a keletkező melléktermékek újrafelhasználásával – az LG tovább szeretné mérsékelni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A cég eddig termékeinek energiahatékonyság-növelésével érte el a legnagyobb fokú energiatakarékosságot: energiatakarékos LED TV-k és légkondicionálók, valamint az LG „zöldebb” hűtőgépeinek és mosógépei. A koreai világcég idén erre a szegmensre szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy további 8 százalékkal csökkenthesse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

– Ezt a sikert annak köszönhetjük, hogy minden erőnkkel törekedtünk a zöld technológiák alkalmazására, így biztosak vagyunk benne, hogy a vártnál hamarabb fogjuk elérni a 200 millió tonnás célunkat – nyilatkozta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Technológiai Igazgatója.

De a logisztikai folyamatok korszerűsítése is mérsékli az üvegházhatású gázok emisszióját, például a szállító járművek üzemanyag fogyasztásának, illetve raktárainak káros anyag kibocsátásának csökkente. A fentiek mellett az alkalmazottak hatékonyságnövelő javaslatai nyomán tavaly ötvenezer tonnányi gázkibocsátást sikerült elkerülni.

Forrás: LG ElectronicsHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*