2018. Február 26. 0:07

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás Grönland kívül maradna a klímaegyezményen


Grönland kívül maradna a klímaegyezményen

Grönland kívül maradna a klímaegyezményenA világ legnagyobb szigete szeretne kívül maradni a decemberi klímacsúcson várható klímaegyezményen, amennyiben az gátolja gazdasági fejlődését. Egy, a tengeren túli országok számára kialakított különleges egyezmény megoldást jelenthet a szigetország dilemmájára.

Grönland mentességet szeretne kérni a káros anyag kibocsátás csökkentéséről szóló egyezmény alól, s azzal érvel, hogy a bányászat, az olaj- és alumínium ipar fejlesztése lehetetlen a kibocsátás növekedése nélkül. Grönland és a Faroer szigetek még a globális klímaegyezmény megkötése előtt külön klímaegyezségre szeretne jutni Dániával.

– A Faroer-szigetek 2020-ig 20 százalékkal csökkenti szén-dioxid kibocsátását, de Grönland céljának megfogalmazására még várnunk kell – jelentette ki Connie Hedegaard dán klíma és energiaügyi miniszter múlt pénteken az ország két, autonómiával rendelkező területével folytatott tárgyalások szünetében. Hedegaard magyarázata szerint a tengeren túli országokkal és területekkel kötött speciális egyezség megoldást adhat Grönland dilemmájára.

– Tárgyalásokat folytatunk a hasonló nehézségekkel küszködő Franciaországgal, Nagy-Britanniával és Hollandiával, hogy rátaláljuk a helyes megoldásra – foglalta össze álláspontjukat a miniszter.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*