2018. Április 22. 22:15

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás Zöldenergiát használ a Szentkirályi


Zöldenergiát használ a Szentkirályi

Zöldenergiát használ a Szentkirályi ( Kép: gettyone.com )A magyar ásványvízgyártók közül elsőként, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. az üzem teljes működéséhez zöldenergiát használ fel termékei gyártása során az Magyar Villamos Művekkel kötött szerződés értelmében.

A szerdán aláírt megállapodás értelmében a Szentkirályi zöldenergiát vásárol az MVM Partnertől kedvezményes áron, és az együttműködés keretében 20 millió palack címkéjén feltünteti a „Zöldáram” logót, hogy felhívja a figyelmet a tisztán megújuló energiaforrások fontosságára.

A szerződés értelmében a Szentkirályi a környezetet kevésbé terhelő környezetbarát, pl. biomassza formájában, megújuló energiaforrásból előállított zöldenergiát használ termékeinek gyártása során. A Szentkirályi, mint az MVM Partner „Zöldáram” programjának első együttműködő partnere, és a magyar villamosenergia-szolgáltató azért fogott össze, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a megújuló energiák fontosságára.

Ahogy a legnagyobb gyártó cégeknél, a Szentkirályinál is jelentős a villamosenergia-felhasználás, ezért különösen fontos ezen költségek csökkentése. Az MVM Partner szolgáltatása révén közösen optimalizálják a Szentkirályi villamos energia kiadásait, és ezzel ténylegesen csökkenthető a Szentkirályi termelésének „ökológiai lábnyoma” is. Az együttműködés során villamos energia audit készül, több szintű méréssel feltárják az egyedi veszteségforrásokat és meghatározzák a külső és belső energiaellátás biztonságát fokozó technikai, szervezési és egyéb lehetőségeket is.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. éves szinten 5 GWh villamos energiát használ fel, amelynek 5-8 százalékát kívánják hosszútávon megtakarítani. Az auditot követően a cég az egy éven belül megtérülő műszaki intézkedésekbe kezd, majd az így jelentkező költségmegtakarításokat a környezettudatosság jegyében újabb és újabb energiafelhasználás-csökkentő fejlesztésekre fordítja.

A két magyar vállalat összefogása 2012-re szól, de a megállapodás mai ünnepélyes aláírása alkalmával mindkét cégvezető – Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Major György, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója – kifejezte szándékát az együttműködés meghosszabbítására.

Forrás: MVMHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*