2018. Április 22. 22:19

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás Delfin-díj a fenntarthatóságért


Delfin-díj a fenntarthatóságért

Delfin-díj a fenntarthatóságértA fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállaló beszállítóit díjazta a Magyar Telekom. A Delfin-díjat (Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) már második alkalommal adták át, három kategóriában. A díjat olyan beszállítóiknak ítélik oda, akiknek a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségük és teljesítményük kimagasló, fenntarthatósági teljesítményük pedig példamutató.

Az "Esélyegyenlőség támogatása, diszkrimináció-mentesség segítése vállalaton belül és kívül" kategória győztese a Proactive Management Consulting Kft. lett. A cég Napra Forgó Kft. néven létrehozott és mára saját bevételekkel rendelkező vállalkozássá szélesített egy hátrányos helyzetű emberek közösségbe vonását és ezen keresztül munkába állítását célzó szervezetet.

A "Klímavédelelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés" kategóriában a díjat a Genex Vállalkozás- és Befektetésszervező Zrt. nyerte el. A cég Magyarországon elsőként vállalkozott egy nulla károsanyag kibocsátású gyár felépítésére, ami példaértékű lehet a többi magyarországi vállalat számára is.

A "Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében (társadalmi és környezeti hatások pozitív irányú megváltoztatása)" kategóriában az Ericsson Magyarország nyerte el a díjat. Egy tisztán magyar mérnökökből álló csapattal olyan technológiai újítást fejlesztettek ki, amelynek eredményeként a telefonközpontok veszélyes anyagok igénybevétele nélkül készülhetnek a jövőben, ráadásul az energia felvétel is csökken. A fejlesztés azóta az Ericssonon belül elterjedt megoldássá vált.

A Cisco Magyarország is erős pályázattal indult, így ő kapta a Különdíjat. Egyik legnagyobb kihívás a nagyvállalatok számára is, hogy működésükből származó széndioxid-kibocsátásukat csökkentsék. A Cisco Telepresence című pályázata erre ad igen innovatív megoldást.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között, a Magyar Telekom X. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén került sor.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*