2018. Április 23. 13:08

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás Barroso: A klímaváltozás ügye volt messze a legnagyobb siker


Barroso: A klímaváltozás ügye volt messze a legnagyobb siker

Barroso: A klímaváltozás ügye volt messze a legnagyobb sikerA héten bemutatott új programjában a portugál politikus hitet tett a klímaváltozás hatásainak mérséklése mellett, amikor a címben idézett kijelentést tette. A klímaváltozás és az energiabiztonság uniós kezelését a szervezet kezdeményének nevezhető Európai Szén- és Acélközösség egykori tevékenységéhez hasonlította.

Ahogy egykoron Jean Monnet sem azonnal egy szoros közösséget akart létrehozni, csak egyfajta együttműködést az európai államok között, úgy most sem sikerült azonnal egységesen fölsorakoztatni az összes tagállamot a klímaváltozás hatásainak csökkentése mögé. Lényeges viszont, hogy az unió mostani tevékenysége igencsak hasonló a közel hat évtizede történtekhez.

A Szén- és Acélközösség létrehozásakor sem volt egyszerű megbékéltetni Német- és Franciaországot, s most is voltak ellenkező tagállamok a többségi véleménnyel szemben. Akiket nem sikerült a klímavédelem jelszavával megnyerni, azt az energiabiztonság garantálásával nyerte meg a Bizottság, miután a két témát összekapcsolták egymással.

A politikus egyúttal sürgette a Lisszaboni Szerződés ratifikálását, mert anélkül az év végi koppenhágai ENSZ-konferencián nem tud egységesen megjelenni az Unió, amely pillanatnyilag a klímavédelmi harc zászlóvivője, s ezzel elveszítheti kezdeményező szerepét a folyamatban.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*