2018. Május 20. 17:53

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Klímaváltozás A klímaváltozás új feladatokat ad az amerikai hadseregnek


A klímaváltozás új feladatokat ad az amerikai hadseregnek

A klímaváltozás új feladatokat ad az amerikai hadseregnekA Pentagon szekértői szerint az elkövetkező évtizedekben várható klimatikus változások számos olyan változást – viharok, aszályok, járványok stb. – idéznek elő bolygónk életében, amelyek alapvetően új feladatok elé állítják az amerikai haderőt – derül ki a news.yahoo.com híradásából.

Katonai szakértők előrejelzése szerint az elkövetkező néhány évtizedben a Föld számos régiójában drámai változások következnek be a klímaváltozás következtében. A fokozódó szárazság, illetve az emelkedő tengerszint számos régióban élelmiszerhiányhoz, járványok kialakulásához fog vezetni, sőt akár kormányok bukását is eredményezheti. Ennek eredményeként fokozódhat a terrorizmus, s így egyes térségek a teljes bizonytalanság állapotában kerülhetnek.

A Pentagon ezt fölismerve a stratégiai tervezésbe bevonja a klímaváltozás okozta jelenségeket is. Erre annál is inkább szükség van, mert például 1992-ben az Andrew hurrikán Homestead városában megsemmisítette a légierő egyik bázisát, a 2004-es Ivan pedig a pensacolai bázisban okozott súlyos károkat.

 

Forrás: news.yahoo.comHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*