2018. Április 22. 12:48

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények Beszélgetni kell az energetikáról


Beszélgetni kell az energetikáról

Beszélgetni kell az energetikárólAz energetika alapvető problémáiról szervez élő és internetes beszélgetést a „Beszélgetni kell!” című interaktív vitafórum-sorozatának következő részében a Magyar Közgazdasági Társaság március 4-én 15 órától.

Van-e Magyarországnak kiérlelt energiapolitikája? Milyen mértékig fogadható el az energiafüggőség? Mit oldhat meg a Nabucco és mit a Déli Áramlat? Miért fizet többet egységnyi energiáért egy magyar vállalkozás, mint uniós versenytársai? Merre fejlődhet a megújuló energiák használata Magyarországon? Melyek a zöld innováció lehetséges irányai? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2010. március 4-én, csütörtökön 15 órától a www.beszelgetnikell.hu honlapon.

A vitafórum előadói Bakács István, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja, Kaderják Péter, a BCE Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának vezetője, a Magyar Energia Hivatal volt elnöke és Lontay Zoltán, a Magyar Energiahatékonysági Társaság elnöke lesznek. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A www.beszelgetnikell.hu internetes honlapon élőben, internet-televíziós technológiával sugárzott vitafórumba nem csak a beszélgetést a helyszínen figyelemmel követők kapcsolódhatnak be, a honlapon keresztül, az élő adás közben az internetezőknek is lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

A Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! címmel 2009 októberében indította útjára tízrészes interaktív, internet-televíziós közpolitikai vitafórum-sorozatát a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásával. A www.beszelgetnikell.hu honlapon élőben sugárzott, interaktív vitafórumok olyan fontos témákat dolgoznak fel, mint a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növelésének lehetséges irányai, a hazai közlekedési rendszerek fenntarthatósága, az energiafüggőség kérdésköre vagy éppen a szociális piacgazdaság jövője és határai. E fórumokon alkalmanként három előadó (szakpolitikusok, gazdaságkutatók, társadalomtudósok) osztja meg gondolatait, véleményét az érdeklődőkkel. A teremben helyet foglaló közönség és az előadást a számítógépükön figyelemmel követők egyaránt hozzászólhatnak az elhangzottakhoz.

A www.beszelgetnikell.hu honlapon már megtekinthető a sorozat eddigi hat, az országstratégia fontosságáról, a foglalkoztatás kérdéseiről, az Európai Unió Lisszaboni stratégiájának jövőjéről, az oktatási rendszer reformjáról, a közlekedési rendszerek átalakításáról és a kutatás-fejlesztésről rendezett fórumának videóanyaga is.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*