2018. Április 23. 13:25

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények Magyarország, Szerbia és Románia a megújuló energia terjedéséért


Magyarország, Szerbia és Románia a megújuló energia terjedéséért

Magyarország, Szerbia és Románia a megújuló energia terjedéséértNapenergia, biomassza, vízenergia, hőszivattyúk, geotermális energia és energiahatékony építészet. Ezeket a témákat vitatják meg a negyedik ENREG ENERGIA REGENERABILA® kiállításon.

A magyar–szerb–román határmentén 2012 április 25–27. között Aradon tartandő rendezvényen várhatóan a legnagyobb fejlődési lehetőséggel rendelkező szél- és napenergia-termelés áll majd a középpontban. Romániában,  például a szélenergia piac csak néhány éve virágzik és a napenergia beruházások száma is csak az elmúlt időszakban nőtt, s a biomassza is elterjedőben van.

A vásárral egy időben szakmai konferenciák kerülnek megrendezésre, ahol romániai és nemzetközi szervezetek, szövetségek, kutatók mutatják be a jelenlegi trendeket, kutatási eredményeket, technológiákat és az innovációkat a maguk területén.

Bár Románia birtokolja az európai kőolajforrás 5 százalékát és emellett a legnagyobb gáztermelő Közép-Európában, az ország körülbelül a gázfogyasztás 33 százalékát és a kőolajfogyasztás 66 százalékát Oroszországból importálja. A fosszilis tüzelanyagoktól való függőség ellensúlyozására, az ország nagyra tör célokat tűzött ki. 2020-ra az energiafogyasztás 24 százalékát a megújuló energiaforrások fedezik majd és az ebből származó energiatermelés, hőszolgáltatás valamint a hűtés és az üzemanyag-előállítás bűvülni fog 2020-ig.

Forrás: REECO HungaryHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*