2018. Április 27. 2:55

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények Fergeteges koncert zöld árammal


Fergeteges koncert zöld árammal

Fergeteges koncert zöld árammal ( Kép: gettyone.com )A Pont Veled program bemutatta az MVM Partner új termékét, a „Zöld Áramot” is. A kamion teljes energiaigényét a tetején található szolárcellák és szélkerekek állították elő. 2.0 – Pont Veled! Egyetemi roadshow. Guinness-rekord-kísérletért és a Balkan Fanatik fergeteges koncertjéért tekertek a diákok az MVM energiatermelő kerékpárjain.

A megújuló energiaforrások hasznosságára hívja fel a figyelmet az MVM Energia

A Műegyetem Állásbörzéjén indult újra útjára – a tavalyi sikerév után – a Magyar Villamos Művek Energia 2.0 – Pont Veled! elnevezésű programsorozata, amely most tavasszal nyolc felsőoktatási intézményben hívja fel az érdeklődők figyelmét a megújuló energiaforrások hasznosságára, fontosságára.

A nyitórendezvényen különleges attrakcióval lepte meg az MVM az egybegyűlteket: a közönség az első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncerten ünnepelhetett és szórakozhatott együtt a Balkan Fanatik zenéjére, ezzel is törekedve egy új Guinness-rekord felállítására. Az állásbörze látogatói 10 órától tekerhették az MVM energiatermelő kerékpárjait azért, hogy a Balkan Fanatik-koncerthez szükséges óránkéti 1200 watt energiát előállítsák. A hangosítást és egyéb elektromos berendezéseket tehát nem az aljzatból felvett, hanem emberi, illetve megújuló erőforrásból előállított energia működtette.

A villamos energiát akkumulátorok segítségével már kora reggel, az Állásbörze kapunyitása óta gyűjtötték és onnan nyerték ki a koncert végéig a szervezők. – A magyar rekord sikeres felállítását követően az MVM Csoport kezdeményezi a rekord nemzetközi bejegyzését, többek között a hivatalos Guinness-bizottság elismerését is. A vállalatcsoport célja, hogy a sikeres engedélyeztetési eljárást követően az „Európa első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncertje” címet is birtokolhassa – mondta Felkai György, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója.

6 nap múlva érkezik következő állomására az Energia 2.0 – Pont Veled! program. Az Óbudai Egyetem állásbörzéjén, március 14-én újabb meglepeté­sekkel várja az MVM az érdeklődőket.

Az Energiatakarékossági Világnapon útnak induló 2012. évi programnak másik alappillére, fontos eleme volt a Paksi Atomerőművet bemutató interaktív kiállítótér is. Az erőmű hazánkban jelenleg az energiaellátás legalacsonyabb értékesítési áron termelő egysége.

Kamion zöld árammal

A BME főbejárata előtt álló kamion, a Paksi Atomerőmű működésén túl a megújuló energiák felhasználási lehetőségeit is látványos eszközökkel szemléltette, valamint bemutatta az MVM Partner új termékét, a „Zöld Áramot” is. A kamion teljes energiaigényét a tetején található szolárcellák és szélkerekek állították elő.

Forrás: MetropolHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*