2018. Május 22. 23:42

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények Jövő szerdán nyit a Construma szakkiállítás


Jövő szerdán nyit a Construma szakkiállítás

Jövő szerdán nyit a Construma szakkiállításÚj modell szerint finanszíroznák a jövőben többek között a napelem telepítést – jelentette ki szerdán Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke a Construma építőipari szakkiállítást beharangozó sajtótájékoztatón.

Az elnök elmondta, azt tervezik, hogy átveszik a Nyugat-Európában már bevált városfejlesztési módszert. Ennek lényege, hogy az állam saját, valamint uniós forrásokból, továbbá bankok és befektetők bevonásával befektetési alapokat hoz létre. Hozzátette, amennyiben a befektetők hozamelvárása reális, működik a rendszer, mivel a fejlesztések kitermelik a nyereséget. Kifejtette, ilyen finanszírozási technikával lehet fejleszteni például a városi tömegközlekedést, a szennyvíztisztítást, a mélygarázs építést, illetve a közvilágítás LED-fényforrásra cserélését, valamint a napelemek felszerelését. Kiemelte, az NFÜ munkatársai már tanulmányozták Nyugat-Európában működő modellt.

Szalai Levente, a kiállítások igazgatója közölte, az eseményeket 40 konferencia kíséri három témakörben. Elmondta, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói felépítenek egy alternatív energiával működő házat, a készház építők pedig egy nulla-energiával működő épületet mutatnak be. Az idén egy aprítékkal üzemelő kazán, egy folyóka és egy vízszigetelő szalag nyerte el a Construma díjat.

Az építőipari szakkiállítással egy időben és helyen látható az OTTHONDesign otthonteremtési és az URB:ICON városfejlesztési kiállítás jövő szerdától vasárnap estig - közölte Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke elmondta, elkezdődtek a kormánybiztosok által felügyelt építési programok. Ezek közül a budai várbazárt, illetve a vár fejlesztését, az Iparművészeti Múzeum rekonstrukcióját és a Népstadion környékének megújítását említette.

A jövő szerdán megnyíló 31. Construma építőipari szakkiállítás, az idén 20 ezer négyzetméteren 500 kiállító várja az érdeklődőket a Hungexpo kőbányai vásárközpontjában.
Szerdán és csütörtökön a szakma képviselői látogathatják a kiállításokat, a másik három nap a közönségé.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*