2018. Április 27. 2:53

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények Konferencia az épületek teljes energiafelhasználásáról


Konferencia az épületek teljes energiafelhasználásáról

K$Konferencia az épületek teljes energiafelhasználásárólAz épületek építéséhez és elbontásához szükséges energiát is számításba kell venni, amikor egy épület teljes energiaigényéről beszélünk. Erről is szó lesz a Magyar Energia Hivatal április 26-i konferenciáján.

Az energiabiztonság érdekében, a krónikus energiaimport-függőség csökkentésért olyan építészeti és gépészeti megoldásokat szorgalmaz a Magyar Energia Hivatal, melyek hosszútávon mérsékelik az épületek energiaszükségletét. A MEH április 26-án konferenciát szervez, melyen felhívja az energiafelhasználásra közép- és hosszútávon is hatással levő szakterületek képviselőinek, az építészeknek, gépészeknek a figyelmét a természeti környezetünk építőipari és épülethasználati túlterhelésére, és arra, hogy gondos tervezéssel, kivitelezéssel mindez csökkenthető.

Egy épület energiatakarékos és környezetbarát volta a tudatos tervezéssel kezdődik, amely nemcsak az alacsony energiaigényű működtetésre koncentrál. Ahhoz, hogy helyesen tudjuk megítélni egy épület teljes energiaigényét, nem elég csupán a működtetésének energiaszükségletét kalkulálni. Számításba kell vennünk az építőelemei kitermelésének, gyártásának, szállításának, raktározásának, hulladékba kerülésének, megsemmisítésének energiatartalmát is. Sőt, azt is, hogy a működtetéséhez szükséges energia milyen hatással van a környezetre.

Építészeti és műszaki eszközökkel, kisebb részt anyagi, nagyobb részt szellemi tőke felhasználásával mérsékelni lehetne a nemzetgazdaságra nehezedő krónikus energiaimport függőséget, csökkenteni az építéssel, az épületek használatával összefüggő környezetterhelést.

Az elmúlt időszakban a Hivatal az államigazgatáson belül komoly szerepet vállalt a megújuló energia hasznosítása és környezettudatos gondolkodás, az energiatakarékos megoldások további terjedésének elősegítése terén. Összefüggésben az év elején kiadott „Nemzeti Energiastratégia 2030” egyik fő prioritásával, mely erősíteni kívánja az állami szerepvállalás erősítését a szemléletformálás területén is.

Az április 26-ai konferencia a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében lesz, és elsősorban építészek és gépészek számára tartalmaz hasznos információkat a hosszútávú energiatudatos tervezéssel kapcsolatban, de a Magyar Energia Hivatal szívesen vár minden érdeklődőt, akit érdekel az épületekkel összefüggő energiatakarékosság.

A konferencián való részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött, melyet a meh.konferencia@ymail.com e-mail címen lehet megtenni.

A konferenciáról bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatnak.

Forrás: Magyar Energia HivatalHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*