2018. Április 21. 7:54

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények Glattfelder: megújuló energia oldhatja meg a válságot


Glattfelder: megújuló energia oldhatja meg a válságot

Glattfelder: megújuló energia oldhatja meg a válságot ( Kép: gettyone.com )A mostani válságból az egyetlen lehetséges kitörési pont a fosszilis energiahasználat csökkentése – hangsúlyozta Glattfelder Béla az Európai Parlament képviselője A RENEXPO megnyitóján. A rendezvény fővédnöke szerint két szempontból is válság van a világban és mindkettő az energiával függ össze.

A világ legnagyobb problémája, hogy az elmúlt évek gyors gazdasági fejlődése eredményeként kiderült, kevesebb fosszilis energiahordozóval rendelkezik az emberiség, mint amennyire középtávon is szüksége van – mondta Glattfelder Béla. Ennek következményeként az energia ára az utóbbi időben gyorsabban emelkedett, mint az Egyesült Államok, vagy Európa GDP-je. A kialakult kettős válság egyik oka ez, a másik, hogy a környezetszennyezés olyan szintet ért el, amely már lehetetlenné teszi a fosszilis energiákra alapozott fejlődést. E kettős szorításból egyetlen kitörési pont kínálkozik az energiatakarékosság, az energiahatékonyság növelése és a megújuló energia hasznosítása. A politikus ráadásul biztos abban, hogy ez az út az ország számára rövid időn belül gazdasági előnyökkel is jár majd, hiszen energia költségek csökkenésével párhuzamosan új munkahelyek jönnek létre, amely megalapozza a gazdasági növekedést. A RENEXPO fővédnöke szerint ezért is nagy a jelentősége, hogy a RENEXPO Magyarországra helyezte közép-európai rendezvényét.

Gáll-Tamás Avéna, a kiállítási igazgatója, a REECO Group képviselője kiemelte, valóban nagy siker, hogy itt és most Budapesten megvalósult a RENEXPO Central Europe. Május 10-12 között a Hungexpo Vásárvárosban 10 országból közel 100 kiállító mutatja be a zöld gazdaság legkorszerűbb fejlesztéseit. Emellett komoly szakmai konferenciákon vehetnek részt az érdeklődők, ezúttal két témában. A Biogáz és a Nemzetközi Szolár Konferenciáról az előzetes jelentkezések alapján elmondható, hogy e két szakterület legjelesebb képviselőitől tájékozódhatnak a résztvevők.

Varga István a RENEXPO szakmai igazgatója szerint a világban a megújuló energia felhasználás forradalmának lehetünk tanúi. Magyarország sajnos jó adottságai ellenére lemaradt e területen, ezért nagyon fontos, hogy létrejöhetett ez a rendezvény, hiszen ez az első és egyetlen olyan eseménysorozat Magyarországon, amikor egyszerre, együtt, koncentráltan vannak jelen a zöld gazdaság összes szakterületének képviselői. Ez pedig akár komoly lökést adhat a magyarországi fejlődésnek.

Forrás: RenexpoHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*