2018. Május 21. 14:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények A kínaiak magyar megújuló energia partnereket is keresnek


A kínaiak magyar megújuló energia partnereket is keresnek

K$A kínaiak magyar megújuló energia partnereket is keresnekJövő héten az öt legjelentősebb kínai tartomány, valamint Peking és és Sanghaj tizenkét ipari központjának kétszáz cégvezetője keres magyar partnereket a 3. Kínai Márkák Kiállításon.

Megújuló energia partnerek kerestetnek

A megújuló energia, az autó- és alkatrész-gyártás, az elektronika és az építőipar az a négy legjelentősebb terület, ahol magyar partnerekkel keresnek együttműködést a kínai üzletemberek – jelentett ki portálunknak Rudolf Reidl, a kiállítást szervező China Brand Trade Center (CBTC) anyavállalata, az Asia Center ügyvezető igazgatója. A CBTC nem csupán egyirányú kapcsolatokat kiépítését segíti, hiszen Kínában is több irodával rendelkezik, ahol a helybéli vállalkozók erősen érdeklődnek, milyen magyar termékek, illetve magyar tudás érhető el számukra.

Kínában várják a magyar ajánlatokat

Szórád Gábor, a CBTC kínai kereskedelmi vezetője hangsúlyozta, a kínai üzletemberek már a szerződések megkötése előtt az iránt érdeklődnek, milyen magyar árukkal tölthetnék meg a hazánkba érkezett, de már kiürült konténereket. Így jó esély van arra, hogy számos magyarországi üzletkötés vonz valamiféle magyar árut a távol-keleti országba.

Világelső a kínai megújuló energiaipar

Kérdésünkre a szakember kifejtette, a megújuló energia hasznosításának szinte minden területén a világ élvonalában vannak a kínai vállalkozások, ezért jó esély van arra, hogy hazánkban is találnak partnereket a nap-, illetve szélenergia hasznosítására. Szórád Gábor fölhívta a figyelmet, hogy a kínaiakkal való tárgyalásokon kifejezetten türelmesnek kell lenni, nem szabad ajtóstól rontani a házba, mert az megakadályozhatja az üzletkötést, miután kifejezetten udvariatlanságnak az ilyesféle magatartás.

Forrás: ÚjEnergiákHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*