2018. Április 27. 2:49

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Önkormányzatok, figyelem! - Közvilágítási pályázat indul


Önkormányzatok, figyelem! - Közvilágítási pályázat indul

A helyi önkormányzatok közvilágítási feladatainak 100%-os vissza nem térítendő támogatására jelent meg tegnap a Széchenyi 2020 keretében a "Közvilágítás energiatakarékos

átalakítása" című pályázati felhívás KEOP-2014-5.5.0/K kódszámmal. A 2 milliárd forintos keretösszegű lehetőségre a pályázatokat 2014. október 2. és 2014. október 7. között lehet majd benyújtani és az egyes projektek mérete 5, illetve 500 millió forint közötti lehet. A részletes pályázati felhívás szerint a pályázati konstrukcióval kapcsolatos legfontosabb keretek:

  • Célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása a közvilágítás villamos energiafelhasználásában.
  • A konstrukció hozzájárul a helyi költségvetési szervek energia-takarékosság, - hatékonyság fokozására irányuló beruházásainak megvalósításához, vissza nem térítendő támogatás formájában.
  • A közvilágítási rendszer energiatakarékos átalakítása során biztosítani kell, hogy csak a termékszabványoknak megfelelő termékek kerüljenek felszerelésre és az átalakított közvilágítás, mint rendszer is megfeleljen a vonatkozó szabványi követelményeknek.
  • Fontos, hogy kizárólag közvilágítás energiatakarékos átalakítását célzó beruházások támogathatóak. A beérkezett pályázatok könnyített elbírálású, szakaszos kiválasztási eljárás keretében kerülnek kiválasztásra.Fontos továbbá tudni, hogy a közvilágítási berendezések cseréje támogatható jelen konstrukcióban. A közvilágítási berendezések közül pedig az alábbiak támogathatóak jelen konstrukcióban:

  • a) a fényforrások és lámpatestek a tartozékaikkal együtt;
  • b) a kizárólag a közvilágítás villamos energia ellátását szolgáló vezetékrendszer;
  • c) a közvilágítás ki- és bekapcsolását, továbbá szabályozását biztosító vezérlő rendszer.Több célú vezérlési rendszer esetén azonban annak csak kizárólag a közvilágítás célját szolgáló része támogatható és fontos, hogy új közvilágítási tartószerkezetek építéséhez vagy a meglévő tartószerkezetek cseréjéhez támogatás nem nyújtható.

 

Forrás:portfolio.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*