2018. Április 23. 13:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Szélturbina gyár létrehozásáról is megállapodás született a spanyol kormányfő kínai látogatásán


Szélturbina gyár létrehozásáról is megállapodás született a spanyol kormányfő kínai látogatásán

Kevés ország ajánl olyan kedvező beruházási lehetőségeket nyitott és versenyképes piacán, mint Spanyolország - hangoztatta

Mariano Rajoy miniszterelnök Pekingben, ahol körülbelül 4 milliárd dollár értékben szentesítettek üzletkötéseket - jelentette a kínai média.

A 14 szerződés aláírói között volt a mobil távközlési berendezéseket gyártó kínai óriásvállalat, a Huawei és partnere a Telefonica SA, de egy Hopej tartományi szélturbina gyár létrehozásáról is megállapodott a spanyol Gamesa Corporation Technologica SA. Az egyezségek sajtóértesülések szerint az atomenergetikai együttműködést és a pénzügyi szektort is érintették.

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök újságírók előtt úgy fogalmazott, bízik a pragmatikus együttműködés bővítésében és az egymás országaiba utazó turisták számának növekedésében. Rajoy megjegyezte, a két ország közötti üzleti együttműködést mindig "a barátság és a hatékonyság" jellemezte. A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly elérte a 24 milliárd dollárt.

Rajoy, akinek társaságában volt Banco Santander vezetője és a Zara áruházlánc tulajdonosa, az Inditex képviselője is, Sanghajban kezdte kínai látogatását. Itt arról biztosította a helyi és spanyol vezető üzletemberek alkotta hallgatóságát, hogy a spanyol gazdaság a hitelválság okozta problémák után már visszatért a normális kerékvágásba. Felhívta figyelmet az élelmiszer és fogyasztási cikkeket gyártó ágazatra, mint ahol a két ország növelhetné együttműködését.

Megfigyelők megjegyzik, hogy Spanyolország gazdaságának talpra állását egyértelmű jelek bizonyítják, az idei év második negyedében például hat év leggyorsabb ütemű növekedését produkálta. A szakemberek ehhez társítják azt a jelenséget, hogy a kínai külföldi működőtőke beruházások növekednek. Tavaly a kínai vállalatok 90,2 milliárd dollár értékben fektettek be 156 országban, ami 17 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál.

 

Forrás:zoldtech.hu


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*