2018. Április 20. 10:39

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Innováció az AQUAPLUS Kft-től


Innováció az AQUAPLUS Kft-től

Fejlesztés eredményeként már rendelkezésre áll egy olyan technológia, amely – a különféle alkalmazások

során – jobb hatásfokkal képes biztosítani a termálvíz megfelelő hőmérsékletét.

Komoly távlatok nyílhatnak a termál-és gyógyfürdő-technológia fejlesztésében, köszönhetően a sándorfalvai telephelyű AQUAPLUS Kft-nek. A technológiát kifejlesztő termál-energetikai vállalkozás nagy jártasságra tett szert a geotermikus energia feltárásában és hasznosításában, hőközpontok építésében, hagyományos energiahordozók kiváltásában, valamint mélyfúrású hidegvizes és termálkutak tervezésében, kivitelezésétében és javításában.

A hamarosan befejeződő beruházás célja egy olyan termálkút-építési technológia kifejlesztése, amely lecsökkenti a kitermelésnél jelentkező termálvíz lehűlésének a mértékét, a legmodernebb technikai feltételeknek megfelelő mélyfúró berendezés segítségével.

A technológia egyesíti a modern kútfúró berendezés hatékonyságát az új hőszigetelő palástcementezési eljárás előnyeivel.

A fejlesztés alapja, hogy nemcsak a felszíni vízgépészeti, víztárolási és vízkormányzási technológia során kell törekedni a termálvíz hőveszteségeinek a csökkentésére, hanem már a kútszerkezeten belül is. Így a fellépő hőveszteség a már meglévő vízkútfúrási és vízgépészeti technológiáknál nagyobb mértékben és hatékonyabban csökkenthető.

Az új technológia innovációs értéke abban rejlik, hogy a piacon szereplő megrendelők számára egy olyan továbbfejlesztett technológiát dolgoztak ki, amely jobb hatásfokkal képes biztosítani a gyógy- és termálfürdőkben, illetve a balneológiai hasznosításokban a termálvíz megfelelő hőmérsékletét.

További információ:

www.aquaplus.hu

 

Forrás:alternativenergia.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*