2018. Február 26. 0:09

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Nap, szél és mozgás termel energiát a művészi hurkokban


Nap, szél és mozgás termel energiát a művészi hurkokban

A különböző technológiákkal működő eMotions hurokrendszer napelemmel, mikro szélturbinák és mozgás által termeli az áramot.

Az eMotions (energiamozgások) elnevezésű hurokrendszer két olasz tervező, Antonio Maccà és Flavio Masi alkotása.

Az eMotions gyűrűkön különféle nap panelek, mikroméretű, függőleges és vízszintes tengelyű szélturbinák, többrétegű kerámialap generátorok és piezoelektromos szélenergia rendszerek találhatók. Az eMotions éves kapacitása 2000 MWh, ami közel 700 otthon számára tudná biztosítani az elektromos áramot. A hurokrendszer egy olyan generátor, mely végtelen mennyiségben tudja termelni a tiszta energiát. Az eMotion egyúttal egy művészi értelmezése is a megújuló technológiáknak. Az erőmű a 2014-es Land Art Generator Initative pályázaton harmadik helyezést ért el – írja az Impress Magazin.

Az eMotions generátor 10 különböző erőmű együttes elnevezése. Az energiatermelő gyűrűk külön-külön is megépíthetők, de együttesen is alkalmazhatók. A hurkok formatervezését és mintázatát a természet ihlette, és mindegyik más és más technológiát alkalmaz.

A Szárazföldi Hurok például, mely piezoelektromos padlója többrétegű kerámialapokból készült, mozgás által termeli az energiát. A kihelyezett hajtóművek elnyelik az emberi mozgás által generált energiát, majd átalakítják villamos energiává.

A Kikötő Hurok generátor tetején pedig a kis körök szimbolizálják a hullámokat, és integrálják a változó méretű, vízszintes tengelyű szélturbinákat. A Tengeri Hurok szinuszos mintázata az egymásba fodrozódó hullámokat jelképezik, és integrálják a függőleges tengelyű szélturbinákat. A Homokdűne elnevezésű Hurok homlokzatán vékony rétegben áttetsző nap panelek találhatók, illetve szintén vízszintes tengelyű szélturbinák termelik az elektromos áramot.

Az eMotions erőmű a megújuló technológiák változatos együttese, melyek könnyen megépíthetők, hordozhatók és igény szerint átalakíthatók.

 

Forrás:piacesprofit.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*