2018. Április 22. 22:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Az Alteo megszerezte a Sinergy energiaszolgáltatót


Az Alteo megszerezte a Sinergy energiaszolgáltatót

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. megállapodást írt alá az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport tulajdonában lévő Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. megvásárlásáról - jelentette be szerdán az ALTEO igazgatósága a BÉT honlapján. A tőzsde "T" (technikai) kategóriájában jegyzett Alteo várakozásai szerint a Sinergy Csoport által működtetett erőművi eszközpark és a rendelkezésre álló szakmai know-how a sikeres zárást követően lehetővé teszi, hogy a társaság teljesebben ki tudja használni főbb üzletágainak – a megújuló, az azt kiegészítő hagyományos energiatermelés, valamint az energiakereskedelem, és a komplex energetikai szolgáltatási tevékenységben lévő – együttműködését.

A Sinergy üzletrészének tulajdonjoga a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyása, továbbá egyéb – a szerződésben meghatározott – feltétel teljesülése esetén száll át az Alteo-ra, várhatóan 2015 első negyedévének végén.

A Sinergy csoport egyebek mellett megújuló energiaforrások hasznosításával és hagyományos alapú energiatermelő rendszerek működtetésével foglalkozik.

A megvásárolt vállalat nettó árbevétele 4,21 milliárd forint volt tavaly, adózott vesztsége 42,15 millió forint lett.

Az Alteo 2013-ban 6,17 milliárd forintos árbevétel mellett 57,5 millió forint nettó eredményt ért el. (MTI)Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*