2018. Február 26. 2:18

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Épületgépészettel és megújuló energiákkal ismerkedtek miskolci egyetemisták Tégláson


Épületgépészettel és megújuló energiákkal ismerkedtek miskolci egyetemisták Tégláson

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai kar diákjai március 6-án látogatást tettek a HAJDU Cégcsoportnál. A vizit aktualitása, a HAJDU Ipari parkban nemrég átadott Innovációs központ megtekintése volt.

 

 

A fiataloknak vonzó programot jelentett, hogy gyakorlati betekintést nyerhettek a Központ gépészeti és technológiai rendszerébe. A létesítmény, amely a legkorszerűbb, meteorológiai állomással felszerelt, megújuló és zöld energiát hasznosító eszközök tesztelésére és mérésére teremt lehetőséget, számtalan kérdésre sarkallta a vendégeket.

A fiatalok érdeklődése: a pellet fűtés, a puffer-és indirekt tárolók gyakorlati bekötése, a forróvíz-tárolók indirekt tárolóra való lecserélése iránt nyilvánult meg. A központban felszerelt, de az országban is igazi kuriózumnak számító adszorpciós hűtő működési elvéről, a napkollektorok melegvíz hasznosításáról, a hőszivattyú környezeti hőjének használatáról faggatták a fiatalok a vendéglátó szakembereket.

A Cégcsoport munkatársai az Innovációs Központ bemutatása mellett gyárlátogatást szerveztek az Ipari park területén a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. és a HAJDU Autotechnika Zrt. üzemeibe. A leendő gépészmérnök- és informatikushallgatók a HAJDU Zrt. saját fejlesztő műhelyébe is bepillantást nyertek.

Az egyetemi és üzleti kapcsolatok összehangolása, a miskolci egyetem diákjaival 2014. –ben indult, amikor a HAJDU Zrt. „mint láthatatlan hajtóerő”, szponzorként járult hozzá az egyetemisták go-kart versenyének megnyeréséhez.

 

Forrás: http://zoldtech.hu/cikkek/20150312-Teglas-megujulokHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*