2018. Május 21. 14:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek A vártnál is jobbak a bőnyi geotermikus teszteredmények


A vártnál is jobbak a bőnyi geotermikus teszteredmények

A PannErgy Nyrt. leányvállalata, a DD Energy Kft. által a Győri Geotermikus Projekt keretében megvalósított BON-PE-01 jelű geotermikus kút végleges teszteredményei felülmúlják az előzetesen mért adatokat.

Tőzsdei tájékoztatás - PannErgy Nyrt.

Korábbi várakozásokat és adatokat felülmúló geofizikai és hidrodinamikai eredményeket ért el a BON-PE-01 jelű bőnyi első termelő kút. A Győri Geotermikus Projekt során megvalósuló kút 113-118 liter/másodperc szabad kifolyásos, szivattyúval termeltetve pedig 170-180 liter/másodperc vízhozamra képes, 103-104 Celsius fok várható kútfej hőmérséklet mellett.

„A most lezáruló bőnyi első, termelőkút mélyítésének munkálatait követve Társaságunk hamarosan megkezdi a péri második visszasajtoló kút fúrását. A Győri Geotermikus Projekt jövőbeni kútfúrások kivitelezési kockázatait jelentősen lecsökkentik azok a helyfüggő geológiai kompetenciák és ismeretek, amelyeket a PER-PE-01 és az elhúzódó BON-PE-01 kút lemélyítése során szereztünk” - nyilatkozta Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.”


Forrás: http://zoldtech.hu/cikkek/20150506-Bony-PannErgy


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*