2018. Május 21. 14:50

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek ENERGIAHATÉKONYSÁG KŐZETGYAPOT HŐSZIGETELÉSSEL


ENERGIAHATÉKONYSÁG KŐZETGYAPOT HŐSZIGETELÉSSEL

Az épületek energetikai korszerűsítése költséges, de a megfelelő anyagok használatával és az előírásoknak megfelelő kivitelezéssel a megtakarított energia a ráfordított befektetés többszöröse lehet.

A kőzetgyapot hőszigeteléssel akár 70%-al csökkenhet az épület energiafogyasztása.

A háztartások energiaköltségének magas hányadát a téli fűtés és a nyári hűtés teszi ki. Az épületek energetikai felújításának célja az energia fogyasztás csökkentése, valamint a megfelelő komfort feltételek és a használati helyiségekben a megfelelő mikroklíma biztosításával kapcsolatos költségek csökkentése.
Mire jó a hőszigetelés?
•    az energiaköltség akár 70%-al csökkenhet*
•    kellemes hőkomfort érzetet biztosít
•    zavaró külső zajok kiszűrése
•    falak védelme
•    az épület esztétikai javítása
•    az épület élettartamának meghosszabbítása
A hőszigetelést több évtizedre választjuk, így fontos tájékozódni az egyes szigetelő-anyagok tulajdonságairól.A hőszigetelés elengedhetetlen feltétele a kellemes lakóklíma kialakításának és az energiaszámlák csökkentésének.

Milyen előnyei vannak a kőzetgyapot hőszigetelésnek?
A kőzetgyapotpáraáteresztő képességének köszönhetően az egyik legalkalmasabb anyag az épületek hőszigetelésére. A természetes alapanyagú kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek kiváló hőszigetelő képességűek. A kőzetgyapot szálas szerkezetének köszönhetően kiváló hangszigetelő képességgel bír, miközben teljes keresztmetszetében víztaszító, nem zsugorodik, és nincs hőmozgása. Az épületek tűzvédelmét is segíti, mivel nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, és megakadályozza a tűz terjedését. A kőzetgyapot-hőszigetelés élettartama több mint 50 év.


További sajtóinformáció:
VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda
Nagy Ákos
Tel: 350-6351, 20/9331801
E-mail: nagy.akos@vmkomm.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*