2018. Április 20. 10:27

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek 663 millió forint Érd-Erzsébetváros vízrendezésére


663 millió forint Érd-Erzsébetváros vízrendezésére

Több mint 663 millió forintos beruházással nyár végére elkészülhet Érd-Erzsébetváros csapadékvíz-elvezető rendszere.

A beruházást – amely nagymértékben javítja városrészben lakó 2.400 ember életminőségét – a Közép-magyarországi Operatív Program (KMOP) 597 millió forinttal támogatja. A munkálatok során mintegy 8.550 méter vízelvezető árok és 2.330 méter talajvízszint szabályozó drain hálózat épül.

A beruházás során egységes vízelvezető rendszert építenek, s a mély fekvésű területeken talajvízszint szabályozására is sor kerül. A beruházás elsődleges, követlen célja az erzsébetvárosi családok életminőségének, komfortérzetének javítása, és ingatlanjaik védelme. A vízrendezéssel és az azzal együtt járó infrastrukturális fejlesztésekkel azonban lehetségessé válik a jövőben előforduló vízkárok megelőzése, a rendezett utcakép kialakítása.

Érd népessége az elmúlt években rohamosan nőtt, 2025-re az ország 12.-13 legnépesebb városa lehet. Ezzel a növekedéssel nem tudott lépést tartani a belterületi vízrendezés fejlődése. Az esőzések alkalmával az utcák nem megfelelő burkolata és az árkok, csapadékelvezető csatornák hiánya nehezíti mind a gyalogos, a kerékpáros és a gépkocsival történő közlekedést. A helyzet rontja a munkahelyek, közoktatási intézmények elérhetőségét, valamint jelentős költséget rónak az önkormányzatra, valamint a lakosságra is.

Az elmúlt két év során 109 településen indultak hasonló beruházások, több mint 22,6 milliárd forint uniós pénz fölhasználásával.

Forrás: freepress.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*