2018. Április 21. 7:56

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Biobrikettgyár és biomassza erőmű alapkövét rakták le Beszterecen


Biobrikettgyár és biomassza erőmű alapkövét rakták le Beszterecen

Biobrikettgyár és biomassza erőmű alapkövét rakták le BeszterecenKomplex energetikai beruházások indulnak Beszterecen. Február 18-án Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter jelenlétében rakták le Beszterec külterületén egy biobrikett gyártó és faapríték előállító üzem,

valamint egy kapcsolt hő- és villamosenergia előállítására alkalmas biomassza kiserőmű alapkövét. Az együttesen több mint 3 milliárd forint értékű beruházáshoz 655 millió forintos támogatást biztosít a Környezet és Energia Operatív Program.

A komplex mezőgazdasági termékfelhasználási rendszer akkor lesz teljes, ha a biobrikett és faapríték üzemre épülő kogenerációs erőmű által termelt energiát a tervezett bioetanol üzem használja majd föl.

A most elindított két projekt közül idén az éves szinten négy ezer tonna biobrikettet, és húszezer tonna erőművi tüzelőanyagot előállító brikettáló üzem készül el, míg jövőre a közel 3 megawatt villamos- és 12 megawatt hőteljesítményű biomassza tüzelésű kiserőmű áll üzembe. A két beruházás alap- illetve üzemanyagát a környéken fellelhető, eddig hasznosítatlan fatuskók, metszési hulladékok, illetve szalma adja majd, így juttatva plusz bevételi forráshoz a mostanában különösen nehéz helyzetben lévő helyi termelőket.

Forrás: FreePress.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*