2018. Április 21. 7:38

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Megújuló energia-beruházásokról döntöttek a Fülöp-szigeteken


Megújuló energia-beruházásokról döntöttek a Fülöp-szigeteken

Megújuló energia-beruházásokról döntöttek a Fülöp-szigetekenA Fülöp-szigetek energiaügyi minisztériuma 1,5 milliárd dollár értékű megújuló energia-beruházásokról szóló szerződéseket írt alá a napokban.

A jelentős beruházásokról szóló megállapodásokkal további ösztönzést akarnak adni a fejlődőben lévő megújuló energiaiparnak. A 68 törpevízerőmű, 17 szél- és 5 geotermikus erőmű létesítéséről szóló beruházások értéke hozzávetőlegesen 1 milliárd dollárra tehető, s az általuk termelt elektromos energia a minisztérium tájékoztatása szerint évi 2 ezer megawattra tehető. Ezeket a beruházásokat fejeli meg az 22 szerződés, amelyekben fél milliárd dollár értékű biomassza erőműfejlesztésekről egyeztek meg.

A tavaly szeptemberben és októberben aláírt, összességében 3 milliárd dolláros megújuló energia szerződésekkel együtt így jelenleg 4,5 milliárd dollár értékű, folyamatban lévő beruházással rendelkeznek, s a minisztérium várakozásai szerint az elkövetkező tíz évben ez az összeg 9-10 milliárd dollárra emelkedik, a megújuló energiakapacitás pedig várhatóan 4500-ról 9 ezer megawattra növekszik.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*