2018. Április 20. 10:42

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Energiatakarékos izzók nagycsaládosoknak


Energiatakarékos izzók nagycsaládosoknak

Energiatakarékos izzók nagycsaládosoknakSzabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter energiatakarékos izzókat adott át rászoruló családoknak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) budapesti központjában.

A minisztérium által meghirdetett 230 millió forintos pályázaton a NOE segítségével 250 család hatezer energiatakarékos izzóhoz jutott, amelyek használatával nem csupán saját világítási költségeiket csökkentik drasztikusan, hanem a jelenetős mennyiségű szén-dioxid kibocsátástól is megkímélik környezetünket.

Előzetes számítások szerint a program során 220 ezer hagyományos, 100 wattos izzót cserélnek le alig ötödannyi energiát fogyasztó energiatakarékos izzóra, így 23900 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe, s ezzel hatezer hektárnyi erdő menekül meg a kivágás elől.

Ha egy család mindössze öt hagyományos égőt cserél energiatakarékos izzóra, egy évben 17 ezer forintot takaríthatnak meg a villanyszámlán, az összes támogatott pedig évente összesen 780 millió forinttal csökkentheti a rezsiköltséget.



Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*