2018. Február 26. 0:18

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Vegyipari cég a környezetvédelemért


Vegyipari cég a környezetvédelemért

Vegyipari cég a környezetvédelemértA német BASF folytatja környezetkímélő tevékenységét, s csatlakozik a Fenntarthatósági Konzorciumhoz.

A német vegyipari óriás a napokban jelentette be, hogy csatlakozott Fenntarthatósági Konzorciumhoz, ahhoz a szervezethez, amelynek célja a fogyasztási cikkek fenntarthatóságát javító innovációs folyamatok elősegítése.

A német cég már 1996-ban kidolgozta az úgynevezett ökohatékonysági elemzési rendszerét, amellyel a termékek, a gazdasági folyamatok gazdasági és környezeti hatásait és fenntarthatóságát az egész életciklusra kiterjedően vizsgálják. Az elmúlt másfél évtizedben mintegy 400 vizsgálatot végeztek a saját magukra és partnereikre vonatkozóan.

2008-ban a BASF elkészítette saját szén-dioxid kibocsátását és ökológiai lábnyomát értékelő tanulmányát. Az elemzésből kiderült, hogy a cég gyártási folyamatai alatt háromszor annyi szén-dioxid kibocsátást takarítanak meg, mint amennyi keletkezik termékeik gyártás, szállítása és selejtezése során. A tavaly megismételt vizsgálat hasonló eredményt hozott, s a cég vezetői az arány további javítását tűzték ki célul maguk elé.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*