2018. Május 21. 15:04

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek 2050-re megújuló energiából élünk


2050-re megújuló energiából élünk

2050-re megújuló energiából élünkNegyven év múlva a világ képes lesz teljes energia igényét megújuló energiából kielégíteni – áll az Európai Megújuló Energia Tanács közleményében.

Az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) teljes mértékben egyetért az EWEC-nek a 2050-re előre jelzett száz százalékos megújuló energia koncepciójával – hangsúlyozta Christian Kjaer az EWEA ügyvezető igazgatója. Biztosak vagyunk benne, hogy a szél, a nap és egyéb megújuló energiaforrások, valamint a technológia lehetővé teszik e nemes cél megvalósulását. Ezek a tiszta energiaforrások nemcsak energetikai függetlenséget adnak a kontinensnek, de munkahelyek százezreit hozzák majd létre.

Az április 20-án nyilvánosságra kerülő, „Újragondolva, 2050 – Az Európai Unió 100 százalékos megújuló energia koncepciója” című EWEC kiadványban foglaltakkal kapcsolatosan a szakember arra szólítja föl az európai döntéshozókat, hogy ne féljenek, hozzák meg a gyökeres fordulathoz szükséges infrastrukturális és piaci döntéseket.

Az Újragondolva, 2050 kiadvány teljes szövegét április 20-án hozzák nyilvánosságra az alábbi címen: www.rethinking2050.euHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*