2018. Április 27. 2:54

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Zöld autóval versenyeznek


Zöld autóval versenyeznek

Zöld autóval versenyeznekIdén, április 23-25. között már ötödik alkalommal kerül sor a zöld energiával hajtott autók versenyére Győrben, a Széchenyi István egyetem szervezésében.

A különleges verseny ötlete az egyetem hallgatóinak fejéből pattant ki, valamikor 2005-ben, s a következő évben már sor is került az első versenyre – mondja Petis László főszervező. Az idei évben már hatvan versenyző indul. Így hat kategóriába sorol saját építésű vagy átépített járműveket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia vagy sűrített levegő.

A péntek reggeli gépátvételt és műszaki ellenőrzést követően a résztvevők a győri Audi gyárat látogatják meg. Szombaton a versenyzők szakmai előadásokon ismertetik az általuk alkalmazott műszaki megoldásokat, majd az immár hagyományosnak mondható városi fölvonulás következik, ahol a helyiek is megcsodálhatják a legkülönbözőbb járműveket.

A vasárnap a versenyről szól, ahol a megnyitót követően időmérő edzésre, majd médiapróbára kerül sor, végül az Elektro Go-Kart bemutató után kezdődik a verseny. Este fél hatkor hirdetnek eredményt.

Az Audi gyár előtti parkolóban a látványos futamok mellett a felnőtteket sörsátor, a kisebbeket aszfaltrajzolási lehetőség várja, továbbá három koncert is színesíti majd a kínálatot, de az érdeklődők láthatnak környezetbarát szériaautókat, elektromos hajókiállítást is.

A részletes programot itt olvashatják.

Forrás: freepress.hu, szechenyifutam.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*