2018. Május 22. 13:44

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek A válságban is nő a német megújuló energiaipar


A válságban is nő a német megújuló energiaipar

A válságban is nő a német megújuló energiaiparA legsúlyosabb válság idején is munkahelyek tízezreit hozta létre a német megújuló energiaipar – áll egy frissen megjelent tanulmányban.

Az elmúlt fél évtizedben megduplázódott a német megújuló energiaiparban dolgozók száma, s a legkeményebb válság idején is több tízezer munkahelyet adott az országnak a megújuló energiaszektor – adta hírül a napokban a Német Gazdaságkutató Intézet (Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung – DIW).

A szélenergia iparban dolgoznak a legtöbben, számuk eléri a százezret, a dobogó második fokán a napenergia áll, 65 ezres dolgozói létszámmal.

A szektor térnyerése dinamikus: tavaly minden korábbinál több pénzt, mintegy 20 milliárd eurót fektettek megújuló energiába, s az energiafogyasztásban is elérte a tíz százalékot a megújuló forrásból származó energia fölhasználása. Az áramfogyasztás jár az élen, 16 százalékos aránnyal, ami a német a kormány legbátrabb elképzeléseit is fölülmúlja: a 2010-re tervezett arányt (12,5 %) már három évvel korábban elérte a megújulók aránya az áramfogyasztásban.

Forrás: DIWHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*