2018. Május 20. 17:57

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Megduplázódott a megújuló energia felhasználása hazánkban


Megduplázódott a megújuló energia felhasználása hazánkban

Megduplázódott a megújuló energia felhasználása hazánkbanAz elmúlt tíz év alatt több mint kétszeresére nőtt a megújuló energia aránya a hazai áramtermelésben – állítja az Eurostat legfrissebb jelentése.

Amíg 1999-ben alig 3,3 százalékot tett ki a megújuló energia a hazai elektromos energia termelésben, addig 2009-ben ez az arány több mint kétszerese, 7,3 százalék volt. Ezzel gyorsabb fejlődést produkált hazánk, mint a közösség 27 tagországának átlaga, hiszen az 5,4 százalékról 9 százalékra emelkedett. Ezzel együtt még így sem értük el az uniós átlagot, bár csökkentettük lemaradásunkat.

Ugyanakkor a Visegrádi Országok között az első helyre lépett hazánk, hiszen Csehországban 5,7 százalék, Lengyelországban 6,6 százalék, Szlovákiában 7,2 százalék a megújulók aránya. A 27 taroszág listájának élén Lettország áll, ahol 36,2 százalékot tesz ki az alternatív energiaforrásokkal termelt elektromos áram aránya, de a felhasznált elektromos áramnak még a második Svédországban is több, mint  harmadát megújulóból fedezik.

Forrás: EurostatHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*