2018. Február 26. 2:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Megújuló energia díjat nyert Nagypáli


Megújuló energia díjat nyert Nagypáli

Megújuló energia díjat nyert NagypáliA prágai parlament épületében vehette át Nagypáli polgármestere a Megújuló Energia Bajnoka (RES) kitüntetést.

A 480 lakosú magyar kistelepülés 3500 európai település majd hatvanmillió lakosa előtt  nyert ezüstérmet a RES bajnokság második évében, a legkisebb, ötezer lakos alatti kategóriában.

A napenergia és biomassza felhasználást népszerűsítő programban a résztvevők együttesen 1 900 000 m2 napkollektor felülettel, 3000 MW napelemes kapacitással és 1100 MW biomassza hasznosítással büszkélkedhetnek.

 “Az Unió minden országát szívesen várjuk, vegyenek részt ebben a versengésben, a környezetünk védelméért!”- nyilatkozta Yannick Régnier, a program franciaországi koordinátora. A Magyarországon Napkorona Bajnokság néven futó, Németországból 10 éve indult kezdeményezéshez eddig hazánkon kívül Franciaország, Lengyelország, Csehország, Bulgária és Olaszország csatlakozott.

A bajnokok jelölésekor minden résztvevő ország kategóriánként egy várost jelölhetett. Ezek közül a települések közül a szakmai zsűri szavazatai alapján alakult ki a végső sorrend. A nemzetközi szervezőkből, energetikai szakértőkből, környezetvédelmi szervezetekből, önkormányzati szövetségekből és szakújságírókból álló zsűri egyrészt a beépített kapacitások mennyiségét, másrészt a helyi döntéshozók fejlesztésekben és lakossági tudatformálásban játszott szerepét illetve a helyi stratégiai gondolkodást értékelte.

Forrás: EnergiaklubHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*