2018. Április 22. 22:19

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Megújult energiával a Balaton Soundon


Megújult energiával a Balaton Soundon

Megújult energiával a Balaton SoundonA Balaton Soundon folytatja útját a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) „Energiaszigete”, amely a Volt fesztiválon már nagy sikert aratott.

A Volt fesztiválon bemutatott különleges interaktív kiállításra több ezer látogató volt kíváncsi. A teljes egészében megújuló energiával működtetett standon a legnagyobb érdeklődést a mobiltelefont töltő biciklik és a folyamatos teltházzal működő paksi atomerőmű mini tárlata váltotta ki a fesztiválozók körében.

Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja - Energia 2.0 elnevezésű kampányának keretén belül - az Európai Unió energetikai célkitűzéseit kívánja népszerűsíteni a fiatalok körében. Az MVM „Energiasziget” névre elkeresztelt, közel 100 m2-es, teljes mértékben megújuló energiaforrásokról működtetett szabadtéri kiállítását leginkább a buli fergetegében megfáradt fiatalok látogatták, akik előszeretettel pihentek le a függőágyakban, miközben kedvenc üdítőitaluk a mellettük lévő napenergiával üzemelő sörhűtőben hűlt. Az „Energiasziget” megközelítőleg 100 kW energiát generált majd használt fel a fesztivál 4 napja alatt.

A megújuló energiaforrások mellett a környezetkímélő Paksi Atomerőmű interaktív kiállítása is sláger volt a fesztiválozók körében, ahol egy valósághű vezérlőpult segítségével maguk is megtapasztalhatták többek között, hogyan nő az áram ára és az energiarendszer széndioxid-kibocsátása, ha virtuálisan csökkentik a szimulált atomerőmű teljesítményét.

Forrás: MVMHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*