2018. Április 27. 2:52

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Megújuló energia népszerűsítése az Energia 2.0 programban


Megújuló energia népszerűsítése az Energia 2.0 programban

Megújuló energia népszerűsítése az Energia 2.0 programbanNyolc felsőoktatási intézménybe is ellátogat a Magyar Villamos Művek (MVM) Energia 2.0 programja, amelyben kiemelt szerepet kap a megújuló energia, s a zöld áram.

A tervek szerint a tavasz folyamán nyolc felsőoktatási intézménybe látogat el az interaktív kiállítótér - tájékoztatta kedden az MTI-t a társaság.

A tavaly útnak indított Energia 2.0 program célja a lakosság környezettudatosságának erősítése és az Európai Unió energetikai stratégiai célkitűzéseinek támogatása. Az idei kiállítótér – amely a Budapesti Műszaki Egyetem állásbörzéjén mutatkozott be kedden – egyebek közt a megújuló energiaforrások használatát, a paksi atomerőművet és az MVM-csoport legújabb szolgáltatását, a "Zöld Áramot" népszerűsíti.

A 2012-es program fontos eleme a paksi atomerőmű bemutatása is. Az erőmű Magyarországon jelenleg és a tendenciákat tekintve is az energiaellátás legalacsonyabb értékesítési áron termelő egysége, hosszú távon a versenyképes árú villamosenergia-ellátás biztosításának és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének hatékony eszköze – áll a rendezvénysorozattal kapcsolatban kiadott tájékoztatóban. A szervezők közlik azt is: az MVM egyik legfontosabb üzleti célja a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése.

Az Energia 2.0 programja további újdonságaival legközelebb március 14-én találkozhatnak az érdeklődők az Óbudai Egyetem állásbörzéjén.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*