2018. Április 21. 7:36

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Napkollektor került a Szolnoki Főiskola diákszállójának tetejére


Napkollektor került a Szolnoki Főiskola diákszállójának tetejére

Napkollektor került a Szolnoki Főiskola diákszállójának tetejére ( Kép: gettyone.com )Ötvenkét napkollektort helyeztek el a főiskola 10 emeletes diákszállójának tetején, ami az intézmény történetének eddigi legnagyobb megújuló energia beruházását jelenti – közölte az intézmény kommunikációs menedzsere az MTI-vel.

Viplakné Kánai Piroska tájékoztatása szerint a beruházás megvalósítása évente 13 268 köbméter földgáz megtakarítását és ezzel a korábbinál mintegy 30 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátást eredményez. A napkollektor-rendszer az előzetes számítások alapján bő 2,1 millió forintos költségmegtakarítást jelent évente a felsőoktatási intézmény számára.

A 256 férőhelyes épületben fűtésre és a meleg víz előállításra 2010-ben 92 ezer köbmétert meghaladó mennyiségű földgázt használtak fel.

A korszerű technológia kiépítésére 2011-ben nyertek 28,5 millió forintot a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán, ami teljes egészében fedezte a múlt év utolsó napjaira elkészült és azóta próbaüzemelő rendszer felállításának költségeit.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*