2018. Április 22. 22:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Napelemek a Martfűi egészségház és iskola tetején


Napelemek a Martfűi egészségház és iskola tetején

Napelemek a Martfűi egészségház és iskola tetején ( Kép: gettyone.com )Napelemek segítik a martfűi középiskola és egészségház elektromos ellátását. A beruházást ötvenmillió forintos vissza nem térítendő támogatás segítette.

Az orvosi rendelő épületére 9,87 kW, a középiskola tetejére 32,43 kW teljesítményű napelemrendszer került. Számítások alapján az intézmények éves villamosenergia-felhasználásának 66,5 százalékát, illetve 42,3 százalékát állítják majd elő.

A megoldással nemcsak a fenntartás költségeit csökkentik, de a szén-dioxid kibocsátást is csökkentik, azaz védik a környezetet, mérséklik a klímaváltozást elősegítő üvegházhatású gázkibocsátást.

Mészáros József műszaki igazgató szerint Martfű országos viszonylatban is jó helyzetben van az elmúlt évben indult napelemes programjával:

— Úgy gondolom, a város vezetése jól döntött: azért választotta ismét ezt a beruházást, mert tudják, hogy a mindennapok magas költségeit ilyen rendszerekkel is lehet csökkenteni. Az épületek tetejére felszerelt napelemek működésükkel 50-60 éven keresztül hoznak hasznot az itt élőknek.

Forrás: Szoljon.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*