2018. Április 22. 22:18

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Geotermikus fűtési rendszert építenek Tamásiban


Geotermikus fűtési rendszert építenek Tamásiban

Geotermikus energiát hasznosító fűtési rendszert építenek ki Tamásiban egymilliárd 387 millió forint ráfordítással. A projekt keretében két, 900-1000 méter mély kutat fúrnak, az innen nyert 55 Celsius-fokos termálvizet távvezetéken juttatják el a város intézményeihez.

Széles András alpolgármester elmondta: a beruházáshoz 970 millió forintos európai uniós támogatást nyert el az önkormányzat, amely a teljes költség mintegy 70 százaléka.

A projekt keretében két, 900-1000 méter mély kutat fúrnak, az innen nyert 55 Celsius-fokos termálvizet távvezetéken juttatják el a város intézményeihez, ahol hőcserélőkkel adják át az energiát a meglévő fűtési rendszereknek.

A termálvízzel tizenhárom intézményegységet, a város iskolái és a helyi rendelőintézet mellett a rendőrség, az ügyészség és a bíróság épületét is fűtik majd. A geotermikus energia hasznosításával legkevesebb 20 százalékos megtakarításra számítanak - mondta az alpolgármester.

A kivitelezés a jövő év tavaszán kezdődik, a tervek szerint 2013 őszén az új rendszerrel fűtenek Tamásiban - tette hozzá. (MTI)Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*