2018. Február 26. 0:17

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Energetikai felújítás és napenergia-hasznosítás a sátoraljaújhelyi börtönben


Energetikai felújítás és napenergia-hasznosítás a sátoraljaújhelyi börtönben

Korszerűsítették a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön évszázados épületének energetikai rendszerét: kicserélték az épület nyílászáróit, hőszigetelték a falakat, kiépítettek egy napelemes és egy napkollektoros rendszert is.

A zömmel uniós forrásból megvalósult fejlesztésre az intézmény több mint 422 millió forint támogatást nyert el. Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára pénteken az épületenergiai fejlesztési projekt átadása után elmondta: a tárca számos intézményének a fenntartása jelentős pénzébe kerül az adófizetőknek, ezért is lényeges, hogy az energiaköltségeket is csökkentsék.

A zempléni város központjában, helyi védettséget élvező környezetben található az 1905-ben épült Királyi Törvényház, amelynek épületében ma a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön működik.

Az uniós forrásból kicserélték az épület nyílászáróit, hőszigetelték a falakat, kiépítettek egy napelemes villamosenergia-rásegítő és egy napkollektoros melegvíz-előállító rendszert, valamint kicserélték a kazánház, a konyha és a mosoda gépeit.

Az üzemeltetési költségek várhatóan évi 20-25 millió forinttal csökkennek, a környezetbarát technológiák alkalmazásának köszönhetően pedig évente csaknem háromszáz tonnával csökkenhet a káros szén-dioxid-kibocsátás.

http://zoldtech.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*